Thursday, August 11, 2016

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταγγέλλει τη «γενοκτονία» που διαπράττει η DAESH

    Η αμερικανική διπλωματία κατήγγειλε το έγκλημα της «γενοκτονίας» το οποίο διαπράττει η DAESH, σκιαγραφώντας μια σκοτεινή εικόνα στην ετήσια έκθεσή της για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

    «Η DAESH συνέχισε τη βάρβαρη στρατηγική της, την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει κρίνει ότι αποτελεί μια γενοκτονία εναντίον των Γεζίντι, των χριστιανών, των σιιτών και άλλων ευάλωτων ομάδων στις περιοχές τις οποίες ελέγχει», καταγγέλλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πανόραμά του για τις θρησκευτικές ελευθερίες το 2015 σε 200 κράτη.

    Η χρήση του όρου «γενοκτονία» -η οποία έχει νομικές συνέπειες, βάσει του δικαίου των ΗΠΑ- έχει ήδη χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τον Κέρι και ειδικούς των Ηνωμένων Εθνών για να περιγραφούν εγκληματικές ενέργειες που έχει διαπράξει στο Ιράκ και στη Συρία η τρομοκρατική οργάνωση DAESH.

    Σε αυτές τις δύο εμπόλεμες χώρες, όπου η DAESH συνεχίζει να ελέγχει ακόμη τεράστιες εδαφικές εκτάσεις, τα μέλη της «ευθύνονται για βάρβαρες ενέργειες, όπως σφαγές, βασανισμούς, εμπορία ανθρώπων, βιασμούς και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων», τονίζει στην έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    «Μη κρατικοί παράγοντες όπως η DAESH και η Μπόκο Χαράμ συνεχίζουν να κατατάσσονται μεταξύ των δραστών των πλέον τερατωδών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο», αναφέρεται στην έκθεση.

    cnn.gr