Sunday, July 31, 2016

    Το Αλικάντε της Ισπανίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

    Το δημοτικό συμβούλιο του Αλικάντε της Ισπανίας με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 αναγνώρισε επίσημα και καταδίκασε τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από την Τουρκία. Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αναγνώρισαν στις ομιλίες τους τη σπουδαιότητα να αναγνωριστεί το έγκλημα που διαπράχτηκε σε βάρος των Αρμενίων.

    «Είναι απολύτως σημαντικό να μην ξεχνάμε το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των Αρμενίων, ειδικά σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις χιλιάδες απειλούμενες ζωές στους τόπους όπου διαπράχθηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Compromis.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία (το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, τα αριστερά κόμματα Compromis και Guanyar) στήριξαν ομόφωνα την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

    Έχει προηγηθεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το κοινοβούλιο της Αραγονίας, τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς και από τα κοινοβούλια της Ναβάρα, των Βαλεαρίδων Νήσων, της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων.

    Πηγή: ayfgreece.com