Wednesday, June 3, 2015

    Μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων και στο Λας Βέγκας

    Μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων και στο Λας Βέγκας.
    Η μακέτα του μνημείου στα χέρια του πρόεδρου της AACS

    Με σταθερά και συντονισμένα βήματα οι Αρμένιοι της Διασποράς συνεχίζουν την παγκόσμια εκστρατεία τους για να κάνουν γνωστή την αλήθεια για τη Γενοκτονία των προγόνων τους από τους Οθωμανούς Τούρκους, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

    Μόλις χθες, και έχοντας δουλέψει εντατικά τα τελευταία εννέα χρόνια για να πείσουν τις τοπικές Αρχές, μέλη της αρμενικής κοινότητας στο Λας Βέγκας είχαν τη χαρά να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης μνημείου αφιερωμένου στη Γενοκτονία των Αρμενίων.

    Το μνημείο θα τοποθετηθεί στο Σάνσετ Παρκ, το μεγαλύτερο πάρκο στην πολιτεία του Λας Βέγκας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

    Παρόντες στην τελετή ήταν περισσότεροι από 1.200 Αμερικανοαρμένιοι, ανάμεσά τους και δεκάδες μέλη της Αμερικανοαρμενικής Πολιτιστικής Ένωσης του Λας Βέγκας (AACS).



    Το έργο στηρίχτηκε από τις αρμενικές εκκλησίες της πολιτείας και οργανισμούς που έχουν ιδρύσει Αρμένιοι της Διασποράς.

    Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 200.000 δολάρια για να καλυφθούν τα έξοδα της θεμελίωσης, των εγκαινίων, της συντήρησης του μνημείου αλλά και της έκδοσης βιβλίου που θα αφορά την ιστορία της αμερικανοαρμενικής κοινότητας του Λας Βέγκας από τότε που ιδρύθηκε έως την κατασκευή του μνημείου. Ωστόσο η AACS καλεί τους Αρμένιους να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο καταθέτοντας χρήματα σε πλατφόρμα πληθοπορισμού.

    http://www.pontos-news.gr/