Tuesday, April 1, 2014

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΣΣΥΡΙΩΝ---ΠΑMΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΑΡ.ΠΡ.6659)

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΣΣΥΡΙΩΝ---ΠΑMΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΑΡ.ΠΡ.6659).
    ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 
    Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
    ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213 
    www.poe.org.gr // e-mail:info@poe.org.gr 

    Θεσσαλονίκη, 31-3-2014
    Αρ.Πρ.:6659
    Προς :
    Την Βουλή των Ελλήνων,
    Κοινοποιούμενο προς τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Π.Ο.Ε.

    ΨΗΦΙΣΜΑ
                Η Γενοκτονία των Ασσυρίων αποτελεί μια από τις τρείς εκδοχές του ιδίου ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής , Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων,  που συντελέστηκε συστηματικά και μεθοδικά από το καθεστώς των Νεοτούρκων και Κεμαλιστών στις αρχές του 20ου αιώνα. Προς τούτο συνηγορεί και η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη Γενοκτονιών - IAGS (InternationalAssociationofGenocideScholars) η οποία ήδη από το 2007 έχει αναγνωρίσει από κοινού την Τριάδα Γενοκτονιών,οι οποίες συνθέτουν ένα ενιαίο έγκλημα. Την ίδια αντιμετώπιση στο ζήτημα επέδειξαν τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2006 όσο και το Σουηδικό Κοινοβούλιο  το 2010.
    Υπό αυτό το πρίσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, απηχώντας την βούληση και των υπερτετρακοσίων πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της:
    ·         Δηλώνει την συμπαράσταση του στον αγώνα του Λαού των Ασσυρίων για την αναγνώρισητης Γενοκτονίας που υπέστη από τους Νεοτούρκους-Κεμαλιστές στις αρχές του 20ου αιώνα.
    ·         Καλεί το Ελληνικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς, όπως έπραξε με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1994), των Αρμενίων (1996) και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (1998).
    ·         Απαιτεί από το τουρκικό κράτος, ως διάδοχο κράτος, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες που διέπραξε κατά τις αρχές του 20ου αιώνα εναντίον των αυτοχθόνων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αρμενίων, Ασσυρίων και  Ελλήνων, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως αποδοκιμάζει κάθε τι είναι ενάντιο στις επιταγές του ανθρωπισμού και της διεθνούς νομιμότητας.
    Με τιμή
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
    Επαμεινώνδας Φαχαντίδης                                      Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
                         Ομ. Καθηγητής Ιατρικής  Α.Π.Θ.                                                   Δικηγόρος